RSS Quick Start Guide for Educators

Will Richardson onderhoudt een weblog over het gebruik van weblogs, wiki´s, RSS) en aanverwante technologieèn’ in het basisonderwijs (K-12). In dit paper (PDF-formaat) beschrijft hij op een toegankelijke manier hoe RSS (Rich Site Summary of Real Simple Syndication) gebruikt kan worden in het onderwijs. Richardson leidt het onderwerp in en geeft vervolgens aan hoe een RSS Feed reader kan worden opgezet. Vervolgens gaat hij in op de vraag hoe RSS gebruikt kan worden binnen het onderwijs. Will Richardson laat zijn studenten bijvoorbeeld weblogs bij houden. Via een RSS feed reader volgt hij de voortgang. Ook gebruiken zijn studenten RSS feeds om informatie over bepaalde onderwerpen te zoeken.
Handig paper!

Ik heb deze beschrijving ook toegevoegd aan de pagina over weblogs op mijn website. Ik heb aan deze pagina ook enkele weblogs over te-learning toegevoegd, plus mijn eigen "blogroll" (mijn verzameling weblogs over (t)e-learning die via Bloglines bekeken kunnen worden).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. ’t Is vast een interessant stuk, die RRS Quick Guide for Educators, maar als ik het download heeft het een formaat A4 liggend, waardoor op elke pagina het laatste deel van de tekst verdwijnt. Hebben anderen dit ook en is hier iets aan te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *