E-learning Trends 2004

Het Amerikaanse Learning Circuits (een uitgave van de American Society for Training and Development) heeft vandaag een artikel gepubliceerd over trends in e-learning.
Op het eerste oog constateert men een terugloop in de toepassing van e-learning. Een nadere analyse leert dat respondenten applicaties, die zich richten op de ondersteunende processen (zoals leermanagementsystemen), niet (meer?) tot e-learning lijken te rekenen.

Een tijd geleden kreeg ik al zo’n vermoeden. Ik heb een aantal jaren geleden onder meer gewerkt bij Siennax/Acadoo. Het was destijds erg moeilijk om business te genereren met het ondersteunen van leerprocessen met behulp ICT. Inmiddels heeft men behoorlijk succes met het verkopen van een gehost leerportaal en billing systeem.

Opvallende quote uit het artikel, tenslotte:

"Interestingly, a majority of managers (44.2 percent) are concerned that the organization’s culture would not support e-learning". Ik vermoed dat een deel van de respondenten geen mening heeft gegeven, of de ASTD moet al net zo vaardig zijn in het tellen van stemmen als een doorsnee stembureau in Florida…..

Maar de constatering is in elk geval de moeite waard.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *