Symposium Open en Online Education voor bestuurders en managers

Op dinsdag 11 maart 2014 organiseren SURF, het ministerie van OCW, de VSNU en de Vereniging Hogescholen het symposium Open en Online Education voor bestuurders en managers in het hoger onderwijs. Samen met collega Robert Schuwer mag ik hier een presentatie verzorgen.

Open education weekTijdens het symposium wordt onder meer aandacht aan de toegevoegde waarde van open en online onderwijs. Aan het eind is er een paneldiscussie met minister Bussemaker over de impact op het campusonderwijs.

Erik Duval van de Universiteit van Leuven verzorgt een keynote. Robert en ik verzorgen een presentatie getiteld ‘Hordenloop naar open en online onderwijs’. De dag eindigt met een paneldiscussie over de impact van open education op de kwaliteit van het campusonderwijs. Ria Jacobi zal namens de Special Interest Group Open Education van SURF het Trendrapport Open Education 2014 aan minister Bussemaker overhandigen.

Het symposium Open en Online Education wordt georganiseerd in het kader van de Open Education Week. In deze week besteedt het hoger onderwijs wereldwijd aandacht aan de vraag hoe open education het onderwijs kan bevorderen, verbeteren, toegankelijker maken, en kansen kan creëren voor samenwerking en innovatie. Het symposium zelf is overigens niet vrij toegankelijk 😉

Er zal ongetwijfeld veel aandacht worden besteed aan massive open online courses. Maar open en online onderwijs is natuurlijk veel meer dan dat. Deze MOOCs hebben er wel toe bijgedragen dat open en online onderwijs hoog op de agenda van bestuurders zijn gekomen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.