Gratis online masterclass “Gespreid leiderschap” door Joseph Kessels #Welteninstituut

Van 27 augustus t/m 2 september aanstaande verzorgt Prof. dr. Joseph Kessels van de Open Universiteit de online masterclass ‘Gespreid leiderschap’, over factoren die een belangrijke rol spelen bij de professionele ontwikkeling van leraren. Deelname aan de masterclass is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht.

Online masterclass gespreid leiderschapIn deze gratis online masterclass verkent Joseph Kessels met u factoren die een belangrijke rol spelen bij de professionele ontwikkeling van leraren. Volgens hoogleraar Kessels nemen vormen van gespreid leiderschap hierbij een belangrijke plaats in. Het kenmerk hiervan is dat leraren het initiatief nemen om invloed uit te oefenen op een bepaald thema of onderwerp, waarop zij specifieke ervaring en expertise hebben. De centrale vraag is of gespreid leiderschap aanzet tot duurzame professionele ontwikkeling.

Deelnemers aan deze masterclass kunnen hun eigen bekwaamheid in het uitoefenen van gespreid leiderschap vergroten, en daarmee vormgeven aan een professionele leercultuur in de eigen werkomgeving.

In deze masterclass leert u:

  • Welke factoren zetten een leraar aan tot professionalisering?
  • Hoe werkt gespreid leiderschap, en waarin onderscheidt het zich van klassiek leiderschap?
  • Welke processen in een docententeam bevorderen het claimen, verwerven, toekennen en gunnen van leiderschap?
  • Waarom zou gespreid leiderschap professionele ontwikkeling stimuleren?
  • Over welke bekwaamheden moeten leraren beschikken om leiderschap te claimen en te verwerven dan wel aan elkaar toe te kennen en te gunnen?

Docent
De online masterclass wordt verzorgd door Prof. Dr. Joseph Kessels. Joseph is hoogleraar Opleidingskundig Leiderschap bij het Welten Instituut van de Open Universiteit Nederland. Hij combineert deze functie met de leerstoel Human Resource Development aan de Universiteit Twente.

Programma
De online masterclass start op woensdag 27 augustus met asynchrone leeractiviteiten. De live-online sessie met Joseph Kessels vindt plaats op vrijdag 29 augustus van 15.00 tot 16.00 uur. In een tweede live-online sessie op maandag 1 september (20.00-21.00 uur) presenteert Marco Snoek “De ontwikkeling van teacher leadership” en Joseph Kessels “De rol van schoolleiders bij gespreid leiderschap”. Deelnemers kunnen tijdens de live-sessies vragen stellen aan de experts.

U heeft een account nodig bij OpenU om u in te kunnen schrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *