iBook Wiskunde VMBO Onderbouw

Sinds kort kun je een iBook aanschaffen op het gebied van wiskunde voor de onderbouw van het VMBO. Het boek is ook in 7 losse delen verkrijgbaar.

Wiskunde vmbo onderbouw
Uit: Wiskunde vmbo onderbouw van John Janssen

Ik heb in 2012 een leertraject mogen verzorgen voor een aantal docenten van College Den Hulster. Deze middelbare school in Venlo had besloten te gaan werken met iPad. Wiskunde-docent John Janssen was één van hen. Hij was enthousiast over het gebruik van de iPad, en is vervolgens aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een iBook op het gebied van wiskunde.

John heeft zeven delen gemaakt, die inmiddels in één boek zijn gebundeld. Dit boek is een samenvatting van de leerstof voor het VMBO leerjaar 1 en 2 (gebaseerd op de kennis van de Basis Beroepsgerichte Leerweg, aangevuld tot het niveau van Kader Gemengde Theoretische Leerweg). Het is dus geen methode.

Ik heb enkele voorbeelden gedownload, en bekeken. Het bestaat uit korte teksten met veel illustraties, en e-toetsen. Het ziet er mooi verzorgd uit. Als niet-wiskunde docent waag ik me uiteraard niet aan een inhoudelijk oordeel.

Het boek is te verkrijgen via iTunes en kost net geen 20 euro.

Volgens mij is het wel speciaal dat voor dit vakgebied en voor deze doelgroep er een iBook verkrijgbaar is.

Zie ook de begeleidende website.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.