Interview PC Magazine

Een hele tijd geleden ben ik geïnterviewd door PC Magazine. Eergisteren kwam ik het artikel toevallig via mijn RSS-feeds online tegen. Het is een vrij basaal artikel, met een focus op e-learning voor ICT-ers. De journalist concludeert dat nieuwe impulsen een doorbraak van ‘elektronisch leren’ zullen forceren.

Het interview heeft enkele maanden geleden plaats gevonden. Een hele tijd geleden is het in de papieren versie van PC Magazine verschenen. Ik heb toen een digitaal exemplaar gekregen, met de uitdrukkelijke vermelding dat ik deze versie niet mocht verspreiden.

De journalist begon met de veronderstelling dat het gebruik van e-learning best wel tegen valt. Ik heb dat bestreden, en dat komt ook in het artikel goed naar voren. E-learning is namelijk veel meer dan het volledig online volgen van cursussen, opleidingen en trainingen. De brede acceptatie van allerlei internettoepassingen, zoals sociale netwerken, is ook positief van invloed op de groei van e-learning

Citaat van mij:

Binnen tien jaar is het gebruik van ICT voor leren zo ingeburgerd, dat we niet meer over e-learning zullen spreken.

(ik zie overigens wel net dat de auteur ‘MOOC’ verkeerd heeft uitgeschreven, net zoals ik dat in de begintijd van MOOC’s deed)

Ank Dierkcx van SBO (organisator nationale e-learning event) en Joke van Capelle van Future Learning komen ook in het artikel aan het woord.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.