Kies 22 mei voor Europa, stem GroenLinks

Ik ben een groot voorstander van samenwerking in Europa. Vooral vanuit de optiek van vrede- en veiligheid, de aanpak van milieuvervuiling en het bevorderen van solidariteit. Daarom stem ik donderdag 22 mei GroenLinks. In deze blog post vat ik mijn redenen samen.

Kies Europa Stem GroenMede dankzij technologische ontwikkelingen neemt het aantal grensoverschrijdende vraagstukken toe. Ik denk daarbij aan vluchtelingvraagstukken, aan energiepolitiek, de toegankelijkheid van internet en aan de aanpak van financiële crises.

Verder vind ik het belangrijk dat in een breder verband naar deze vraagstukken wordt gekeken. Sociale problemen vormen bijvoorbeeld een bedreiging voor vrede- en veiligheid. En milieuproblemen, zoals verdroging, dragen bij aan vluchtelingvraagstukken.

Daarbij is het wel van belang dat op een meer democratische en efficiënte manier besluitvorming op deze terreinen plaats vindt.

Wat mij betreft is er maar één partij die hiervoor ’staat’. En dat is GroenLinks. Daar komt bij dat lijsttrekker Bas Eickhout geldt als één van de meest invloedrijke Europarlementariërs (volgens de NOS).

Andere zogenaamde progressieve partijen zijn voor mij geen alternatief. Bezoek maar eens de pagina Niet zweven maar kiezen! En kijk en klik vooral verder dan de soms kort-door-de-bocht geformuleerde samenvattingen. Je ziet dan bijvoorbeeld dat de Partij van de Dieren tegen gelijke toelatingsregels voor asielzoekers heeft gestemd, D66 tegen een Europese stop op boren naar schaliegas was en de SP uitbuiting van arbeidsmigranten vooral wil tegen gaan door grenzen voor Poolse werknemers te sluiten (terwijl je juist malafide werkgevers zou moeten aanpakken).

Tenslotte. Wie kan het belang van Europese samenwerking beter vertolken dan de Frans-Duitse Groene afgevaardigde en levende legende Daniel Cohn-Bendit. Als geen ander weet hij diverse vraagstukken op een visionaire manier te verbinden en het heden te verbinden met het verleden. Bekijk onderstaand betoog, ook al is het langer dan 4 minuten.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.