OpenU online masterclass over gebruik mobiele technologie in het onderwijs

Van 16 tot en met 22 januari 2012 vindt de door de Open Universiteit georganiseerde online masterclass ‘Hoe gebruik je mobiele technologie in het onderwijs?’ plaats. Prof. dr. Marcus Specht, universitair hoofddocent bij CELSTEC, een onderzoeksinstituut van de Open Universiteit, en expert op het gebied van mobiel leren, verzorgt de masterclass.

Iedereen gebruikt tegenwoordig mobiele technologie. De eerste reflex in veel onderwijssituaties is echter om de mobiele telefoons uit te zetten in plaats van te benutten. Het stoort immers als leerlingen of studenten gaan bellen of internetten in een klassesituatie. Verder ondermijnt het veelvuldig multitasken de concentratie op de leertaak. Daar staat tegenover dat mobiele technologie voor veel mensen een steeds belangrijker bron van informatie en contact wordt. De vraag die centraal staat in deze masterclass is hóe je mobiele technologie zinvol kunt gebruiken in het onderwijs.

Voor wie?
De masterclass richt zich op onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en daarnaast op docenten, trainers en andere professionals die geinteresseerd zijn in het gebruik van mobiele technologie voor leren binnen en buiten het klaslokaal.

Door wie?
Prof. Dr. Marcus Specht is leider van het topic Mobile Learning bij het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit.

Hoe?
U kunt de masterclass online volgen via uw pc. De masterclass start op maandag met een forumdiscusssie met de expert. Tijdens de live sessie van de masterclass (op vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur) kunt u via chat vragen voorleggen aan de expert.

Na afloop van de live sessie van de masterclass blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie.

Inschrijven
Om deel te nemen aan de masterclass schrijft u zich vóór 16 januari in via OpenU.  U dient eerst een account aan te maken. Ga daarna naar de pagina van deze masterclass, en schrijf je in.

OpenU
De masterclass maakt onderdeel uit van de reeks online masterclasses over onderwijs- en leerwetenschappen die de Open Universiteit organiseert en aanbiedt via OpenU. De masterclasses vinden elke drie weken plaats. Deelname aan de masterclasses is vooralsnog gratis.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

11 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord