Waarom werk ik?

Waarom werk ik als zelfstandig en onafhankelijk adviseur, projectleider, blogger en docent op het gebied van ICT en leren? Wat drijft me?

Gisteren kwam ik onderstaande animatie tegen van Simon Sinek’s Golden Circle. Volgens Sinek communiceren succesvolle organisaties allereerst waarom zij producten maken en diensten aanbieden. Daarna beschrijven ze hoe ze dat doen, en wat ze dan leveren. Er is overigens bewijs voor deze veronderstelling.

Toch vind ik het belangrijk aan te geven wat mij drijft als zelfstandig en onafhankelijk adviseur, projectleider, blogger en docent op het gebied van ICT en leren.

“Leren en ontwikkelen” levert een belangrijke bijdrage aan het succes, welzijn en geluk van werknemers, organisaties en de samenleving als geheel. Sinds het begin van mijn studie ben ik geboeid door dit onderwerp. Ik ben bijvoorbeeld redelijk ongeduldig als ik boodschappen moet doen. Ik race door de winkel, maar kan vervolgens geduldig wachten als ik zie dat een caissière werkplek ondersteuning krijgt.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met internettechnologie, zag ik meteen de potentie ervan voor “leren en ontwikkelen”. Niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid informatie die toegankelijk werd via het wereldwijde web, maar vooral vanwege de interactiemogelijkheden. Ik beschouw internettechnologie als ‘enabler’ en katalysator om “leren en ontwikkelen” meer effectief, efficiënt en aantrekkelijk te maken. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.

Hoe?

Ik probeer dat te doen door als zelfstandig en onafhankelijk adviseur, projectleider, blogger en docent individuen en organisaties te enthousiasmeren, te ondersteunen, te adviseren, slimmer en bekwamer te helpen maken en te begeleiden. Die onafhankelijkheid vind ik van groot belang. De vragen van individuen en organisaties moeten centraal staan, en niet een bepaald product (al kan ik best enthousiast over een bepaald product zijn).

Wat?

Behalve via mijn weblog, verleen ik verschillende diensten.

Nota bene: op dit moment gebruik ik vooral de app op mijn smartphone waarmee ik boodschappen scan, en daarna aan een terminal elektronisch betaal. Maar het gaat om het principe 😉

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *