Weer volledig werkzaam als zelfstandige

De afgelopen twee jaar heb ik mijn werkzaamheden als zelfstandig adviseur en projectleider gecombineerd met een aanstelling in loondienst bij de Open Universiteit, waar ik voor twee afdelingen heb gewerkt. Vlak voor de Kerst heb ik mijn arbeidsovereenkomsten bij de Open Universiteit opgezegd. Vanaf half maart werk ik weer volledig als zelfstandige.

De combinatie van parttime werken bij de Open Universiteit en werken als zelfstandig ondernemer ben ik in de loop van de tijd als steeds belastender gaan ervaren. De combinatie leidde ertoe dat ik in de loop der jaren steeds meer ben gaan werken. Ik kom daardoor steeds minder toe aan zaken zoals gewone gesprekken met mensen uit de sector en aan het updaten van mijn boek over e-learning trends en ontwikkelingen (dit is een wens, geen belofte).  Ik heb ook een aantal keren ‘nee’ moeten zeggen op interessante vragen.

De Open Universiteit is een goede werkgever. Het werk is afwisselend en boeiend. Er werken goede, betrokken en aardige collega’s. Je krijgt als medewerker ook veel ruimte om je werk naar eigen inzicht vorm te geven. De arbeidsvoorwaarden zijn goed. Zoals bij elke grote organisatie valt op een aantal processen het een en ander aan te merken. Ik kan de Open Universiteit als werkgever echter van harte aanbevelen.

Als zelfstandige heb je een groter gevoel van vrijheid en meer flexibiliteit. Daar gaat mijn voorkeur naar uit.

Negentien maart 2022 zal mijn laatste werkdag in loondienst zijn.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Veel plezier met het vervolg van je loopbaan Wilfred. En nogmaals grote dank voor alles wat je mij continu aanlevert, dankzij jou blijf ik op de hoogte van wat er gebeurt in L&O.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *