Workshop visie op e-learning

Vandaag heb ik in het kader van een adviestraject een workshop verzorgd over het ontwikkelen van een visie op e-learning.

Na een korte inleiding over de ontwikkeling van e-learning, ben ik met de aanwezigen eerst ingegaan op externe invloeden die van invloed zijn op organisatie, en die kunnen leiden tot een koersverandering van de organisatie op het gebied van leren en ontwikkelen. Deze zogenaamde ‘business drivers’ moeten niet worden verward met doelstellingen die je wilt bereiken.

Vervolgens heb ik met de aanwezigen geïnventariseerd welke doelstellingen de organisatie wil bereiken met e-learning. Ik heb doelstellingen gepresenteerd waar de aanwezigen via Mentimeter prioriteiten aan konden stellen (100 punten verdelen over doelstellingen). Daar hebben we uiteraard over van gedachten gewisseld.

Vervolgens ben ik ingegaan op de elf vormen van e-learning die ik onderscheid. Deze vormen heb ik aan de hand van voorbeelden geïllustreerd.

We hebben vervolgens verkend welke varianten het meest relevant zijn voor de organisatie. Tenslotte hebben we gekeken in hoeverre je met deze varianten kunt werken aan de te bereiken doelen.

De uitkomsten van deze workshop gebruik ik als input voor het adviesrapport.

Hieronder vind je de geanonimiseerde slides (zonder resultaten).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord