Zomervakantie in Pilion

Degenen die deze weblog regelmatig bezoeken hebben ongetwijfeld geconcludeerd dat ik de afgelopen twee weken met vakantie ben geweest. Inderdaad: dit jaar zijn we naar het Griekse schiereiland Pilion geweest.

DSC03259
Pilion is een bergachtige, groene, streek tussen Athene en Thessaloniki. Het ligt ter hoogte van Corfu, maar dan aan de andere kant van Griekenland. Pilion is niet zo bekend als vakantieoord, hoewel met name Grieken uit Athene en Thessaloniki hier hun vakantie vieren.

Wij hebben gelogeerd in een mooie studio in Afissos. Dit is een erg leuk plaatsje met een mooi plein, kronkelige straatjes en diverse gezellige tavernes en barretjes aan de kade (eten is goedkoop en lekker, drank best prijzig). In Afissos is overigens geen pinautomaat. Er zijn kleine kiezelstranden op loopafstand.

Onze studie had gratis wifi, maar die heb ik alleen gebruikt om RSS-feeds en mails te scannen. Ik heb nu dus nog veel leeswerk te doen.

Vanuit Afissos hebben we onder meer het volgende gedaan:

  • We hebben met een auto een rondrit gemaakt langs de bergdorpjes Milies, Vizitsa, Pinaketes en Agios Georgios. Milies is onder andere het eindstation van de 110 jaar oude stoomtrein die vanuit Ano Lechonia door de bergen rijdt. In Milies wordt de locomotief handmatig omgedraaid.
  • We zijn met de auto naar het bergdorp Tsagarada gegaan. Daar staat een plataan van meer dan 1000 jaar oud. Eén van de takken is zo zwaar dat deze met een stenen zuil wordt ondersteund.
  • We zijn met de auto naar de stad Volos gegaan. Dit is een grote stad. Niet bijzonder om te zien aangezien deze stad na een aardbeving in 1953 opnieuw is gebouwd. Ze hebben wel een behoorlijk winkelaanbod.
  • We zijn met de huurauto naar de bergdorpen Portaria en Makrinitsa gereden. Met name dit laatste dorp is erg de moeite waard vanwege het schitterende uitzicht en het mooie plein. Hier worden muildieren gebruikt als lastdieren om bouwmaterialen te vervoeren.
  • We zijn met een boot naar het eiland Trikeri gevaren. Ook erg de moeite waard vanwege het authentieke karakter en het heldere water. We hebben dus niet bij Pilion gezeild.

Meer informatie over Pilion is te vinden bij touroperator Ross Holidays, waar we ook dit jaar weer bij hebben geboekt. Zij weten altijd acomodaties te regelen op mooie plekken. Hun service is top.

Op Flickr vind je een groot aantal foto’s die een goede impressie geven.

Nota bene: toen we vanochtend vroeg op de luchthaven van Volos aankwamen, was deze nog niet open.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.