Zonder ICT in het onderwijs niet “Klaar voor de volgende 100 jaar” 

Vandaag mocht ik een workshop over ICT en leren geven tijdens het symposium dat het honderdjarige Insula College vandaag organiseerde.

Ik ben eerst eerst kort ingegaan op de ontwikkeling van e-learning, en enkele misverstanden rond e-learning (zoals fabels die de ronde doen). Vervolgens ben ik aan de hand van het SAMR-model -dat enkele aanwezigen al kenden- met voorbeelden in gegaan hoe ICT kan leiden tot versterking, innovatie of transformatie van het onderwijs.

Ik heb gesteld dat ICT alomtegenwoordig is, veel mogelijkheden biedt en is effectief (mits….). Je zult daarbij wel nadrukkelijk aandacht moeten besteden aan je curriculum, didactiek, leertechnologieën, leerinhouden, professionalisering van docenten en de inrichting van je ‘leerlandschap’.

Hieronder vind je mijn presentatie.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord