12 april 2013: Symposium 4C-ID: Simulatie en gaming en het 4C-ID model

Op 12 april aanstaande organiseert de Open Universiteit voor de zesde keer een symposium over het 4C-ID model. Dit is een beproefd model voor het ontwerpen van onderwijs en opleiden. Het thema van dit symposium is: Simulaties en games. Het doel van de bijeenkomst is gebruikers van het 4C-ID model een ontmoetingsplaats te bieden, om elkaar te inspireren met voorbeelden van succesvolle ontwerpen, gemaakt met behulp van dit model. Als je belangstelling hebt voor het model, het model kent, maar er zelf nog niet mee werkt, dan ben je natuurlijk ook welkom.

Het programma bestaat uit keynotes door prof. dr. Jeroen van Merriënboer (Maastricht University) en dr. Sebastiaan Meijer (TU Delft), plus uit rondetafel gesprekken waarin verschillende toepassingen centraal staan..

Beroepsgericht werken, authentieke taken, integratie van theorie en praktijk zijn kernelementen van ontwerpen voor onderwijs of trainingen die gemaakt zijn met behulp van het 4C-ID model. Om realiteitsgetrouw te kunnen oefenen of om cases te oefenen die in het echt te onveilig zijn of te weinig manipuleerbaar zijn, gebruikt men simulaties of games. In dit symposium wordt in een aantal van de presentaties besproken waarom een bepaalde mate van fidelity, realiteitsgetrouwheid, nodig is en hoe die zodanig gerealiseerd kan worden dat ook een beginner in een domein ermee overweg kan en zich de mentale modellen of routines eigen kan maken die horen bij echte of van echt afgeleide beroepsactiviteiten. Simulaties en games kunnen authenticiteit en realisme brengen in de taken die met het 4C-ID model ontworpen worden en het is dan ook goed eens langer stil te staan bij hun functie, hoe je ze ontwikkelt, wat ze kosten en wat hun bewezen waarde is.

Dit is het zesde 4C-ID symposium. Als bij elke editie van dit symposium komen nieuwe ontwikkelingen van het model uit onderzoek en toepassingen aan de orde.

Het symposium vindt plaats in het studiecentrum van de Open Universiteit in Utrecht. De kosten bedragen 150 euro.

Meer informatie en aanmelden?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
Top

%d bloggers liken dit: