Beroepsonderwijs voor dertig plussers niet meer bekostigd (#in #compcit)

Vandaag is de zesdaagse van het beroepsonderwijs geopend met Competent City. De dag werd geopend met een vraaggesprek tussen demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Marja van Bijsterveld, en Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad).
Van Zijl juichte o.a. de revitalisering van de beroepsvereniging van docenten toe. Van Bijsterveld riep docenten op ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.
Zij gaf aan eigenlijk meer te willen investeren in het onderwijs dan in het regeerakkoord staat. Wel juichte zij toe dat er prestatiebeloning komt, dat meer geld wordt besteed aan professionalisering en dat een einde komt aan de drempelloze instroom van MBO 2.
Opvallend was ook dat zij stelde dat onderwijs voor 30+-ers niet meer publiek bekostigd gaat worden. Dat heb ik niet letterlijk in het regeerakkoord kunnen lezen! Ook gaf zij aan met de VVD te hebben afgesproken om de marktwerking op het gebied van educatie verder uit te stellen.
Volgens Van Zijl zijn er zeker plussen in het regeerakkoord te vinden. Hij bekritiseerde echter de kaalslag die op het gebied van inburgering plaats gaat vinden.

Tijdens haar openingsspeech heeft de staatssecretaris Hans van Nieuwkerk ("creatieve stuiterbal") benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: , , , , ,
Top

%d bloggers liken dit: