Cursus “Maak je eigen Apps” nu beschikbaar (#in)

Ik ontving net onderstaand persbericht van Serge de Beer. Hij heeft een nieuwe cursus ontwikkeld. Het cursusmateriaal is gratis, de begeleiding niet.

Steeds meer scholen ontdekken de kracht van de tablet. Leerlingen vinden het leuk om er mee te werken en docenten ontdekken nieuwe manieren om leren te stimuleren. In de AppStore zijn duizenden Apps te vinden, maar helaas vaak niet inhet Nederlands. Bovendien zijn de leerdoelen meestal zo specifiek dat maatwerk al snel noodzakelijk is.

Zelf Apps maken is helemaal niet zo moeilijk. Daarom heeft Serge de Beer nu een nieuwe cursus uitgebracht die iedereen in staat stelt om zelf (educatieve) Apps temaken. De cursus is helemaal vanuit huis of school te volgen en heeft een looptijd van zes maanden. Elke maand ontvangt de cursist een nieuw deel. Serge geeft via mail begeleiding en een beoordeling van de maandopdracht. Programmeerkennis is niet nodig!

Om de cursus te kunnen volgen is het wel noodzakelijk om te beschikken over eenMac-computer van Apple. De gemaakte Apps zijn te plaatsen in de AppStore, maar kunnen ook gebruikt worden op een Mac of via internet (HTML5). Elk deel wordt afgesloten met een opdracht. Zijn al deze opdrachten met succes uitgevoerd, dan ontvangt de deelnemer aan het eind van de cursus een certificaat.

Meer informatie over deze cursus is te vinden op: http://www.maakjeeigenapps.nl

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: ,
2 comments on “Cursus “Maak je eigen Apps” nu beschikbaar (#in)
  1. Els schreef:

    Is het materiaal wel gratis? Bij andere cursus wel maar deze kost volgens mij wel degelijk geld voor iedereen…

  2. Wilfred Rubens schreef:

    @Els: correct. Ik dacht dat je alleen voor begeleiding moest betalen.

Top

%d bloggers liken dit: