De tekortkomingen van de vernieuwde Google Reader ondervangen (#in)

Google Reader, één van de meest gebruikte RSS-feedreaders, heeft een nieuwe interface gekregen, die sterk lijkt op Google+. Niet iedereen is te spreken over deze update.

Ik heb er geen last van. Ik gebruik namelijk op mijn iPhone, iPad en MacBook applicaties die gebruik maken van Google Reader als bron, maar die een geheel eigen interface hebben èn die extra functionaliteiten bevatten die waarde aan Google Reader toevoegen.

Op mijn iPhone en iPad gebruik ik MobileRSS, en op mijn MacBook NewsRack. Deze (niet allemaal gratis) apps hebben een mooie interface. Zij bieden mij onder meer de mogelijkheid om berichten te delen via mail, Twitter, Facebook, Delicious of Diig.  Ook kan ik er voor kiezen  om berichten later (offline) te lezen in ReadIt Later of Instapaper.

En als ik in NewsRack een bericht heb gelezen, dan zie ik deze niet meer in MobileRSS of Google Reader terug. Erg handig, en efficiënt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: , ,
3 comments on “De tekortkomingen van de vernieuwde Google Reader ondervangen (#in)
 1. Jeroen Clemens schreef:

  NewsRack is toch alleen voor iPhone en iPad en niet voor Macbook?

 2. Wilfred Rubens schreef:

  @Jeroen Clemens: Ik gebruik NewsRack echt al een hele tijd op mijn MacBook. Voor een paar euro gekocht in de Appstore. Is een prima investering.

 3. Jeroen Clemens schreef:

  dank je ik zal het eens proberen
  ik gebruik nu NetNewsWire. bevalt ook prima

Top

%d bloggers liken dit: