Online Kennis: platform voor online presentaties en lezingen

Online Kennis is een platform dat vrij toegankelijke colleges, presentaties en kennisclips wil ontsluiten.

De colleges zijn onderverdeeld in vier inhoudelijke categorieën. Bij presentaties kun je kiezen voor Aanraders, Symposia, Conferenties en Lezingen. De site bevat geen ‘recommender systeem’. De samenstellers willen met de categorie ‘Aanraders’ presentaties in het zonnetje plaatsen, die inhoudelijk erg de moeite waard zijn maar die weinig aandacht krijgen. Kennisclips zijn korte video’s.

Je kunt ook reacties plaatsen bij de presentaties, en zelf colleges aanmelden (ik heb de initiatiefnemers gewezen op het YouTube-kanaal van de Open Universiteit).

Deze site is een initiatief van de stichting i.o. Online Kennis. Doel van de stichting is het ontsluiten van kennis. Initiatiefnemer is Hans Bronkhorst, coördinator van het Center for Distance Communication (en bepaald niet onbekend op het gebied van ICT in het hoger onderwijs), die me op het initiatief attendeerde. Via donaties hoopt de stichting de site te kunnen onderhouden.

Ik hoop en ga er vanuit dat de site met kennisclips geen tweede Khan Academy wil worden. Er bestond tot nu toe in elk geval nog geen Nederlandstalig platform voor colleges en lezingen. Ik ben wel benieuwd of men op termijn uit de voeten kan met de huidige ordening. Ook zou de site uitgebreid moeten worden met sociale tools zoals ‘rating‘ en ‘sharing‘.

 

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
Top

%d bloggers liken dit: