TED voor het onderwijs

De organisatie TED is bekend van zijn inspirerende, korte, videovoordrachten. Zij hebben nu ook een speciaal YouTube-kanaal voor het onderwijs ontwikkeld.

TED-Ed’s mission is to capture and amplify the voices of great educators around the world. We do this by pairing extraordinary educators with talented animators to produce a new library of curiosity-igniting videos.

Je vindt hier korte inspirerende voordrachten, geordend in playlists. De kracht van de voordrachten zit in de lengte en in het illustratieve karakter (combinatie van anekdotes en afbeeldingen). Verder kun je docenten nomineren (wiens mini-colleges opgenomen kunnen worden), makers van animaties voordragen en lessen suggereren.

Natuurlijk heb je aan korte voordrachten niet voldoende om te leren. Maar je kunt ze wel gebruiken binnen het onderwijs of voor zelfstudie. Het aantal video’s is nog beperkt, maar de potentie is groot. Dat heeft TED wel bewezen. Het mooie is, vind ik, dat je op deze manier de beste mini-colleges kunt bundelen en ontsluiten.

Via Jeffrey R. Young

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
Top

%d bloggers liken dit: