17 april 2019: Seminar Gamified interculturele telecollaboratie voor het leren van vreemde talen in het voortgezet onderwijs

Op 17 april aanstaande organiseert de Universiteit Utrecht de slotconferentie van het Europese TeCoLa project. Dit project is gericht op samenwerking op afstand waarbij ‘gamification’ wordt gebruikt als middel om het ‘doeltaalgebruik’ en de ontwikkeling van interculturele communicatieve competenties op een motiverende en effectieve manier te promoten.

Her seminar vindt plaats bij de Universiteit Utrecht. De doelgroep van het seminar bestaat uit docenten vreemde taalonderwijs van basis-, middelbare scholen en mbo-scholen, die hun vreemde taalonderwijs meer betekenisvol en effectiever willen maken. Daarnaast is het seminar ook bedoeld voor lerarenopleiders die zich met vreemde taalonderwijs bezighouden.

De focus van het TeCoLa-project ligt op het ontwikkelen en uittesten van innovatieve “gamified telecollaboration“-benaderingen voor middelbare scholen die zich richten op het leren van diversiteit in intercultureel en inhoudelijk geïntegreerd taalonderwijs. De kern van het leerproces wordt gevormd door authentieke taakgerichte interacties tussen ‘peers’ uit verschillende sociaal-culturele, educatieve en taalachtergronden, waarbij gebruik wordt gemaakt van telewerken om internationaal te communiceren en samen te werken.

Je kunt (gratis) face-to-face en online deelnemen.

Meer informatie en aanmelden?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord