24 januari 2023 start FCe Postbachelor opleiding e-Learning (en ik ben weer één van de docenten)

Op 24 januari 2023 start de FCe Postbachelor opleiding e-Learning. Deze opleiding  behandelt tal van aspecten van e-learning en is ‘blended’ van opzet. Marcel de Leeuwe coördineert de opleiding en is hoofddocent. Ik verzorg als gastdocent drie onderdelen.

Deze opleiding bestaat uit:

 • 13 lesavonden (3 uren)
 • 7 webinars (1,5 uur)
 • 2 trainingsdagen (6 uren)
 • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
 • afsluitende avond met eindpresentaties

Een belangrijk manier om de transfer naar de eigen werkplek te optimaliseren zit in vier opdrachten, waar je in totaal zo’n 80-100 uur mee bezig bent. Met deze opdrachten verwerk je het geleerde en pas je direct nieuwe inzichten toe. De eigen werkpraktijk is bepalend voor de invulling van de opdrachten.

Ik verzorg interactieve gastcolleges over trends en ontwikkelingen, en over de implementatie van e-learning. Verder verzorg ik een webinar over activerende didactiek. Andere en gastlessen worden verzorgd door:

 • Alex van der Linden (Consultant L&D Innovation bij KLM)
 • Cherida Louz (onafhankelijk e-Learning specialist & operatieassistent cardiochirurgie)
 • Fons van den Berg (Creative professional bij See Genius en Apple)
 • François Walgering en Max Mertens (directeur Next Learning Valley & data scientist)
 • Jeroen Krouwels (Commercieel directeur en mede-eigenaar Hihaho.com)
 • Edwin Bleumink (VR/AR specialist bij o.a. Learning Linkers)

Deelnemers aan deze opleiding zijn werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc. Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

De opleiding start op dinsdag 24 januari 2023 bij de Zalen van Zeven in Utrecht. Deelnemers ronden op 12 december 2023 de opleiding af met een getuigschrift.

De opleiding wordt verzorgd onder de vlag van de Foundation for Corporate Education, een zusterorganisatie van Kessels & Smit.

Een compleet overzicht met informatie vind je op de FCe website. De planning vind je hier: Planning FCe 2023. Er is ook een infographic beschikbaar:

Infographic opleiding e-learning .

Meer informatie?

Beluister dit interview met voormalig deelnemer Gardi Bloemhof en Marcel de Leeuwe. Gardi vertelt hoe zij het geleerde dagelijks inzet in haar werk (op Soundcloud of direct hier).

De kosten bedragen € 4750.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.