Amerikaanse studenten gebruiken nog steeds vaker boeken op papier. Nog wel.

Wat ik het meeste waardeer aan de bijdrage “Hype vs. Adoption” is de beschrijving van de adoptie van het elektronisch boek ten opzichte van het papieren boek door Amerikaanse studenten. Deze jongeren schaffen vaker een gedrukt boek aan. Maar daar gaat hun voorkeur in meerderheid niet meer naar uit.

  •  Van alle gekochte boeken door studenten was 9% een elektronisch boek. 45% betrof de aankoop van een gebruikt boek, en 31% een nieuw gedrukt boek. De overigen leenden gedrukte boeken.
  • Het artikel over het betreffende onderzoek beschrijft niet of studenten ook altijd konden kiezen tussen een elektronisch of papieren boek.
  • 20% van alle studenten heeft het afgelopen jaar een elektronisch boek gekocht of geleend.
  • Van de studenten die geen elektronisch boek hebben gekocht, geeft 39% aan de voorkeur te geven aan een papieren boek boven een elektronisch boek. Drie jaar geleden gaf 59% nog de voorkeur aan een papieren boek, twee jaar geleden bedroeg dit percentage 50%.

Steeds minder Amerikaanse studenten geven dus de voorkeur aan een papieren boek. Het omslagpunt van een brede adoptie van het elektronische boek zou wel eens bereikt kunnen zijn.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.