Conferentie Demografische verschuivingen en onderwijs #OU_OW

Op 28 maart aanstaande organiseert de Master Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit een conferentie met als thema: is ‘Demografische verschuivingen en onderwijs’.

Demografische verschuivingen en onderwijsDemografische veranderingen – waaronder krimp – in een dorp, stad of streek kunnen grote gevolgen hebben voor de maatschappelijke instituten die de bevolking aldaar bedienen. Dit geldt ook voor het onderwijs.

Hoofddoel van deze conferentie is demografische factoren te verkennen die van invloed zijn op het onderwijs in zijn algemeenheid en op specifieke scholen in specifieke omstandigheden. Daarnaast onderzoeken we de organisatorische en onderwijskundige mogelijkheden om met die veranderingen op een verstandige manier om te gaan. Dwars door deze onderwerpen heen loopt de problematiek van: Hoe breng je die ontwikkelingen en factoren dan in kaart en hoe meet je de effecten van gewijzigd en ongewijzigd beleid?

De kosten van deze conferentie bedragen dan 100 euro. Afnemers van het leertraject Leren en doceren in de 21e eeuw krijgen 10% korting.

De conferentie ‘Demografische verschuivingen en onderwijs’ vindt plaats op 28 maart 2014 van 10.30 – 17.00 uur bij de Open Universiteit in Heerlen.

U moet ingelogd zijn in OpenU om u aan te kunnen melden voor deze conferentie.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.