Conferentie ‘Leren, doceren en technologie: theorie en praktijk ontmoeten elkaar

Als onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek de krachten bundelen om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan, staan ‘evidence informed’ implementaties van innovatief onderwijs garant voor succes. Dat is de insteek van de conferentie ‘Leren en doceren met technologie: theorie en praktijk ontmoeten elkaar’ die het Welten-instituut op 7 november 2014 organiseert bij het Evoluon in Eindhoven.

technology enhanced learning
Foto: NASA Goddard Photo and Video

Bij het leren in een digitale wereld spelen allerlei factoren een rol die te maken hebben met wie er leert, wat er wordt geleerd, op welk moment en waar. De vraag is hoe het onderwijs kan worden ingericht, met gebruik van de nieuwe technologische mogelijkheden en tegelijkertijd rekening houdend met bekende en nieuwe valkuilen. Het ontwerpen van met technologie verrijkte leeromgevingen en het ondersteunen van het leren van kinderen, adolescenten en volwassen studenten is een continue uitdaging voor de onderwijspraktijk. Als onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek de krachten bundelen om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan, staan evidence informed implementaties van innovatief onderwijs garant voor succes.

Samenwerking vormgeven

Doel van de conferentie is te laten zien hoe deze samenwerking tussen theorie en praktijk, dus tussen mensen in het onderwijsveld en onderwijsonderzoekers kan worden vormgegeven en hoe dat in het nieuwe Welten-instituut wordt aangepakt. Tijdens workshops en de markt worden de opbrengsten van projecten bezien vanuit een theoretisch perspectief en vanuit het gezichtspunt van de praktijk. In de plenaire sessie zal zowel worden stilgestaan bij state of the art onderzoek ten aanzien van technologie in het onderwijs als wel bij het belang van een goede koppeling tussen theorie en praktijk.

Deze conferentie richt zich op docenten en bestuurders van onderwijsinstellingen (van basisonderwijs, voortgezet middelbaar onderwijs (vmbo) tot hoger onderwijs), onderwijsonderzoekers, en studenten Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit.

De conferentie vindt plaats in het Evoluon in Eindhoven op 7 november 2014 van 10.00 tot 17.15 uur. De kosten bedragen 150 euro. Afnemers van het leertraject Leren en doceren in de 21e eeuw krijgen korting.

Om u te kunnen inschrijven moet u geregistreerd zijn bij OpenU.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.