Conferentie Seamless learning: ervaringsgericht leren in formele en informele contexten ‘overbruggen’ door technologie #SeamlessLearning

Op 8 juni 2018  organiseert het Welten Instituut van de Open Universiteit bij het Stayokay Hotel in het centrum van Maastricht een tweetalige conferentie over ‘seamless learning’. ‘Seamless learning’ richt zich op het door middel van technologie draadloos en naadloos verbinden van (leer)ervaringen in verschillende contexten en het hierdoor ondersteunen, verbeteren en versterken van leerprocessen.

De conferentie bestaat uit:

  • Keynotes.
  • Parallel lopende interactieve sessies waarin een aantal 1) contexten en een reeks mogelijke 2) tools voor Seamless learning worden geïntroduceerd.
  • Tijdens workshops gaan de deelnemers na een korte introductie zelf actief aan de slag met het concept-ontwerpen van leerscenario’s voor verschillende groepen leerlingen om te leren buiten school. Voor deze workshops zijn drie opvallende “contexten” uitgenodigd.

Na de conferentie:

  • ben je bekend met de belangrijkste concepten rondom ‘Seamless learning’
  • heb je verschillende voorbeelden van seamless leerscenario’s en digitale instrumenten gezien
  • ken je een aantal ‘seamless’ ontwerpprincipes en heb je deze ontwerpprincipes, samen met anderen, toegepast in een ‘oefen-context’.

Op de conferentiewebsite staat

Deze conferentie is voor leer-en ontwikkelings professionals uit het onderwijs, bedrijfsleven en de publieke sector die geïnteresseerd zijn in hoe persoonlijke ervaringen in informele leersituaties (bijv. op het werk, in musea of dierentuin) door middel van draagbare technologie verbonden kunnen worden met formele leeractiviteiten. Daarnaast kijken we naar hoe het ‘leren van ervaring’ in het formele onderwijs (draadloos en naadloos) ontworpen kan worden, om het aanleren van vakoverstijgende (21eeeuwse) vaardigheden te ondersteunen, toepasbare kennis te ontwikkelen en lerenden bewust te maken van persoonlijk talent en gedrag. 

De kosten voor deelname aan de conferentie zijn:

  • 30 euro – OU-studenten van de cursus trends in onderwijs en onderwijswetenschappen
  • 50 euro – Alle overige OU-studenten
  • 100 euro – alle overige geinteresseerden niet OU-studenten

Het maximum aantal deelnemers is 100 personen.

Meer informatie?

Inschrijven?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
juni 2019
M D W D V Z Z
« mei    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: