Daarom stem ik woensdag 21 maart 2018 op GroenLinks #GR2018

In deze blogpost zet ik mijn tien belangrijkste redenen op een rij.

 1. Omdat GroenLinks de afgelopen jaren heeft laten zien dat je lokaal wel degelijk verschilt kunt maken als het gaat om sociaal en groen beleid. De Gelderlander schreef een voor hun doen best genuanceerd stuk over het collegebeleid van de afgelopen periode. Daaruit blijkt wat onder meer is bereikt (opvang rijkskortingen op jeugdzorg en thuiszorg voor ouderen), armoedebestrijding (“LinksPlus mag zich op de borst kloppen als een stadsbestuur met een sociaal hart voor de onderkant van de samenleving”), aanleg snelfietspaden, verkiezing European Green Capital (“duurzame voorbeeld voor andere Europese gemeenten”).
 2. Omdat er op sociaal terrein en op het gebied van duurzaamheid (vuile lucht) nog veel te doen is. Ook daar schrijft De Gelderlander over.
 3. Omdat Nijmegen mede dankzij GroenLinks heeft laten zien erg ver te gaan als het gaat om vluchtelingenopvang, als dat noodzakelijk is.
 4. Omdat het belangrijk is dat duurzaamheid een nog belangrijkere plek krijgt binnen de gemeentepolitiek. Ik heb begrepen dat gemeentes veel invloed hebben op de CO2-uitstoot.
 5. Omdat ik het belangrijk vindt dat de partij waarop ik stem ook invloed heeft in Den Haag en Europa. Veranderen doe je immers op meerdere niveaus.
 6. Omdat ik volgens de stemwijzer weer bij GroenLinks uit kom.

  Kieswijzer

 7. Omdat ik me nog goed kan herinneren wat voor gemeentelijk beleid er werd gevoerd toen GroenLinks niet in het college zat.
 8. Omdat ik benieuwd ben hoe Noël Vergunst het als wethouder gaat doen.
 9. Omdat ik jarenlang afdelingsvoorzitter ben geweest van GroenLinks Nijmegen.
 10. Omdat ik al sinds de oprichting lid ben van GroenLinks.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.