De Onderwijsdagen door de ogen van een tienjarige #owd12

Toen bekend werd dat André Kuipers dag twee van de Onderwijsdagen met een keynote zou afsluiten, wist Jocelyn Manderveld (werkzaam voor SURFnet) te organiseren dat haar zoon Luc -groot fan van André- mee kon gaan. Uiteraard moest Luc dan wel voor school een verslag maken van deze dag. Ondanks dat ik normaliter geen gebruik maak van gastbloggers, heb ik Luc aangeboden zijn verslag op mijn weblog  te plaatsen zodat hij een groter publiek kan bereiken. Hieronder vind je daarom integraal zijn verslag.

Luc van der LindenHoi ik ben Luc van der Linden, 10 jaar oud en ik heb dit verslag geschreven over De Onderwijsdagen in het World Trade Centre in Rotterdam. Ik hoop dat jullie het een goed verslag vinden. Alvast bedankt voor het lezen.


Jim Stolze Tedex NL
De eerste spreker van het congres

Deed 4 weken zonder internet :eerste week :-I, tweede week:( derde week :),vierde week:-I. Hij kon wel zonder internet, maar het was wel super moeilijk.

De wizzeling world het attractiepark voor Harry Potter gebruikte een andere reclame soort dan anders. Ze stuurde een brief naar de 7 grootste Harry fans waarin stond :om twaalf uur op dit adres op het internet online gaan Perkamentus.
En dat deden ze. Ze herkende gelijk het bureau van Perkamentus maar, daar stonden de vicepresident van het pretpark en nog een paar andere mensen en zeiden: er komt een Harry Potter attractiepark genaamd de wizzeling world niets erover zeggen. En na 24uur wisten bijna 360 miljoen mensen er komt een Harry Potter attractie park genaamd de Wizzeling world , alleen door 7 personen en internet.

Een stopcontact voor al je apps
Jacco Jasperse  van de HZ

Hier leerde ik veel over de apps die studenten gebruiken

Iedereen is nu gewend dat voor bijna alles een app is. Het is een echt deel van het digitale leven.

De meeste mensen creeren steeds meer apps voor studenten om het leven van hun makkelijker te maken.(en de studenten zelf ook)

Studenten gebruiken zoveel apps ze kunnen daardoor bijna alles met ieder device.

Zes jaar opencourseware in Nederland Wat zijn de ervaringen?
Marja Verstelle, Wilfred Rubens en Willem van Valkenburg

Hier kreeg ik te horen dat dit verslag op deze website kwam.

Open betekent gratis en aanpassen het gaat het meest om hergebruiken.

Wat doet de universiteit Leiden:De universiseit is bezig met veel experimenten het idee begon in 2009. In 2010 ging het inwerking en begon een website. In 2011begonnen ook veel studenten met de experimenten in werking. 2012 ongeveer 1 maand geleden kreeg de website een nieuwe look

Belangrijke ervaringen opgebouwd met: auteursrechten,cc licentie,portretrecht,cultuur,draagvlak docenten m.b.t. ‘open’,faciliteren multimediaproductie en marketings. Dat is wat ik weet.

Online masterclass van de OU: daar vind je allerlei leeractiviteiten voor studenten en online masterclass doet ook veel opdrachten,en groepsdiscussie.

Samenvatting:De universiteit Leiden doet veel met medish onderwijs en experimenten. En de Open Universiteit doet veel met iTunes en europa en online leren.
En wat doet uw instelling!!!

Andre Kuipers, astronaut bij ESA en doctor.

En daar was ie dan de Andre, waar ik de hele dag op heb gewacht. En het was het wachten helemaal waard, want ik leerde er super veel van ,en wat ik heb geleerd ga ik nu vertellen.

Zijn lancering was in Kazachstan vlakbij Rusland. De raket waarin hij in zat heten sojoez-raket.

Met de sojoez-raket ging hij naar ruimtestation ISS (international space station).

Het was door de russen gemaakt en de aperatuur was Rusisch ook de woorden.

Astronaut word je niet zomaar daar moet je hard voor studeren en dan moet je nog vele testen doorstaan om minstens een maand in de ruimte te zijn.

De hoogtepunten uit zijn verhaal waren, toen hij vertelde hoe hij de aarde bewonderde vanuit de ruimte,dat stukje nam me echt mee op reis naar de ruimte.

Oh ja een ding weet ik ook nog van hem hij kan sneller lopen dan ik dacht. Toen ik hem een handtekening wou vragen moest ik joggen om hem bij te houden,maar de handtekening kreeg ik wel.

Zo dat was mijn verslag over de onderwijsdagen op 14 nov ik vond het een leuke dag en ook een leerzame.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. goed gedaan ik zag op google een foto van je ik en laura waren kinderen van de klas op aaan het zoeken en we zagen jouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.