Digg Reader of Feedly?

Op 14 maart 2013 schreef ik dat ik naarstig op zoek ging naar een alternatief voor Google Reader. Net als vele andere RSS-adepten kwam ik uit bij Feedly. Echt van harte ging dat niet. Sinds vandaag beschik ik ook over Digg Reader. Is dat een goed alternatief?


In mijn blogpost van 14 maart j.l. heb ik mijn eisen beschreven:

  • De mogelijkheid om de feedreader op al mijn apparaten te gebruiken (op de iPad en iPhone via een app of mobiele interface).
  • Synchronisatie tussen de apps.
  • Een gebruikersvriendelijke interface.
  • De mogelijkheid om een opml-bestand te importeren.
  • De mogelijkheid om berichten te delen via e-mail en sociale media (in ieder geval Twitter).
  • Bij voorkeur ook de mogelijkheid om berichten direct op te slaan in Pocket.

Eigenlijk ontbrak daar nog één eis aan:

Feeds snel kunnen checken en als ‘gelezen’ markeren.

Op dit punt scoort Feedly wat mij betreft veel minder goed dan Newsrack. Bovendien had Feedly regelmatig problemen met het synchroniseren. Dat ging ten koste van het efficiënt scannen van berichten. Vandaar dat ik nooit echt ‘verliefd’ ben geworden op Feedly.

Digg ReaderEen tijdje geleden stuitte ik op de aankondiging dat je een account kon aanvragen voor de nieuwe reader van Digg. Vanochtend vroeg ontving ik het bericht dat ik deze feedreader kon gebruiken (ook op mijn iphone en iPad).

Digg Reader is sneller dan Feedly. De interface is zeer eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Synchroniseren verloopt goed. Tot nu toe heb ik slechts één nadeel ontdekt. Ik moet op elke categorie berichten klikken om de updates te zien, Kies ik voor ‘Alle’ of ‘All’ dan krijg ik niet alle berichten te zien. Verder staan gelezen berichten op grijs, terwijl ik de optie zou willen hebben om ze niet meer te zien.

Kortom: Digg Reader bevalt nu al beter dan Feedly, maar nog niet zo goed als Newsrack (als schil over Google Reader).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Ik had hetzelfde probleem met Feedly (Digg Reader niet geprobeerd) en ik ben uitgekomen bij the old reader. En zoals de naam suggereert: het lijkt heel veel op google reader. Iets minder stabiel, maar synchroniseert goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *