Docent weigert face-to-face les te geven en wordt op non-actief gezet

Ferris State University in Michigan heeft docent Barry Mehler geschorst omdat hij zijn studenten in een provocerende video, vol scheldwoorden, heeft laten weten geen fysiek onderwijs te willen verzorgen. De onderwijsvakbond vindt dit een aanslag op de academische vrijheid.

Mehler is volgens Inside Higher Ed bang is om fysiek onderwijs te verzorgen tijdens COVID-19 omdat hij al 74 jaar oud is (aan het eind van het semester gaat hij met pensioen). In de video maakt hij expliciet duidelijk dat hij zich grote zorgen maakt over de pandemie en het risico om besmet te raken. Hij vindt dat de universiteit onvoldoende maatregelen treft om docenten te beschermen -ook docenten met een aangetast immuunsysteem moeten fysiek onderwijs verzorgen- en hij verwijt studenten dat zij onvoorzichtig zijn en daarmee het leven van ouderen, zoals hemzelf, in de waagschaal stellen. F2F noemt hij “fuck-to-fuck”

which really means that we’re all fucked

Mehler heeft zich volgens eigen zeggen laten inspireren door de HBO-televisieserie Deadwood en maakt daarmee van de gelegenheid gebruik om plagiaat te besproken.

In de video geeft hij ook aan op basis van calvinisme en predestinatie studenten willekeurige cijfers te zullen geven, ongeacht de individuele inspanningen. Inside Higher Ed vraagt zich dan ook af of Mehler niet de weg kwijt is.

Een collega van hem ontkent dat. Hij stelt dat Barry Mehler de laatste tien jaar een confronterende stijl heeft ontwikkeld waarmee hij mentale modellen en vooroordelen van studenten uit wil dagen. Deze stijl heeft hem ook zeer populair gemaakt en lessen uitdagend maakt. Menig leidinggevende heeft ooit gezegd dat zij een docent als Mehler zouden willen hebben gehad.

Toch hebben deze leidinggevenden Barry Mehler nu op non-actief gezet. Zij vinden zijn video strijdig met de waarden van de universiteit. Zijn vakbond vindt dit een aanval op de academische vrijheid in het algemeen. Docenten zouden zelf moeten kunnen bepalen op welke manier zij hun onderwijs verzorgen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *