FCe Postbachelor opleiding e-Learning op 9 april 2024 van start

Op 9 april 2024 start de postbachelor opleiding e-learning van de Foundation for Corporate Education (FCe; van Kessels & Smit). Deze opleiding is vernieuwd -AI speelt een belangrijke rol- en geeft een diverse kijk op e-learning.  Marcel de Leeuwe coördineert de opleiding weer en is hoofddocent. Ik lever weer een bijdrage als gastdocent van drie onderdelen.

FCe leergang
Doe jij ook mee met de FCe Postbachelor opleiding e-Learning?

De opleiding bestaat uit een combinatie van fysieke bijeenkomsten, webinars en asynchroon online leren. De structuur van de opleiding is als volgt:

– Vijftien lesavonden van drie uur.
– Acht webinars, elk anderhalf uur.
– Twee trainingsdagen van zes uur.
– Twee bedrijfsexcursies met focus op e-learning, elk drie uur.
– Een afsluitende sessie met eindpresentaties.

Om de toepasbaarheid van de geleerde kennis in de praktijk te vergroten, gebruiken we vier projectopdrachten die samen een investering van 80 tot 100 uur vergen. Deze opdrachten zijn erop gericht het geleerde te integreren en direct toe te passen in de eigen werkomgeving.

In vergelijking met de laatste editie, is deze opleiding vernieuwd. Artificiële Intelligentie (AI) speelt namelijk een centrale rol in zowel de inhoud van de opleiding als de didactische aanpak. Door AI te verweven met alle lesactiviteiten en opdrachten, streven we ernaar het leerproces niet alleen te verrijken, maar AI ook te gebruiken als een bron van inspiratie voor het ontwikkelen van innovatieve leermethodes en effectief leermateriaal.

Mijn bijdrage aan deze opleiding bestaat uit interactieve colleges over de nieuwste trends en de implementatie van e-learning, evenals een webinar over activerende didactiek. Daarnaast is er een reeks gastlessen van erkende experts:

– Alex van der Linden, L&D Innovation Consultant bij KLM.
– Cherida Louz, zelfstandig e-Learning specialist en operatieassistent cardiochirurgie.
– Fons van den Berg, creatief professional bij See Genius en Apple.
– Max Mertens, datawetenschapper bij Next Learning Valley.
– François Walgering, CEO Next Learning Valley.
– Jeroen Krouwels, commercieel directeur en mede-eigenaar van Hihaho.com.
– Edwin Bleumink, specialist in VR/AR bij onder andere Learning Linkers.
– Barend Last, docent en adviseur op het gebied van blended learning.

Deelnemers aan de opleiding zijn professionals op het gebied van leren en ontwikkelen, zoals docenten, onderwijsontwikkelaars, trainers, ontwikkelaars van leermaterialen, onderwijskundige ontwerpers, learning innovators, L&D adviseurs, HR-professionals en anderen die actief zijn in onderwijs, bedrijfsleven, overheid, zorg of als zelfstandige.

De opleiding vindt plaats in de Zalen van Zeven te Utrecht en start op 9 april 2024. Deelnemers ontvangen na afloop, tijdens de finale avond een jaar later, een getuigschrift.

Meer informatie? Bezoek de FCe-website.

FCeinfographic

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *