Gastcollege Future of learning in a virtual world 2013

Vanavond mag ik voor de tweede keer bij de Universiteit van Leiden een gastcollege verzorgen over de toekomst van leren in een virtuele wereld, in het kader van een Honours programma. De focus ligt nu op het onderwijs.

Ik heb de studenten vooraf twee papers gestuurd. Via Socrativ wil ik checken wat van één paper is blijven ‘hangen’. Dit paper is gebaseerd op een deel van mijn boek, en daarom nog niet toegankelijk. Paper 2 (over MOOC’s) komt in de discussie aan de orde.

De studenten hebben vooraf ook vragen gesteld via Padlet.com. Daar besteed ik ook tijdens dit gastcollege aandacht aan.

In mijn presentatie ga ik o.a. meer in op de vraag waarom je ICT in het onderwijs zou moeten inzetten, en op maatschappelijke ontwikkelingen (met invloed op e-learning), technologische ontwikkelingen met impact op leren en op veranderende opvattingen over leren (met gevolgen voor e-learning). De ontwikkeling van Massive Open Online Courses neemt hierbij een prominente plek in.

Hieronder vind je mijn presentatie.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.