Gezichtsuitdrukkingen registreren ten behoeve van studiesucces bij online leren

Ik weet dat onderzoek wordt gedaan naar het gebruik van software om emoties te herkennen, terwijl je gebruik maakt van je computer. Nieuw voor mij is dat daarbij ook de relatie wordt gelegd met studiesucces voor online leren.

Collega’s van Celstec doen bijvoorbeeld onderzoek naar gezichtsuitdrukkingen en emoties tijdens leren. Op basis hiervan krijgen gebruikers feedback. Onderzoekers van de North Carolina State University registeren echter gezichtsuitdrukkingen ten behoeve van het voorspellen van de effectiviteit van online begeleiding.

Emoties
Foto: Booshooo

De software, JavaTutor, reageert op gezichtsuitdrukkingen die te maken hebben met angst, verwarring, betrokkenheid en frustratie. Op basis van deze registraties krijgen lerenden in de nabije toekomst cognitieve en emotionele feedback. Dit zou moeten bijdragen aan een hoger beter studiesucces bij online leren.

Deze ontwikkeling illustreert dat we over steeds meer data gaan beschikken, die gebruikt kunnen worden voor het geven van feedback en het doen van voorspellingen ten aanzien van leren. Het meest complexe hieraan is natuurlijk het geven van valide geautomatiseerde feedback. Al zou het ook al winst zijn als de lerende en de begeleider een signaal zouden krijgen met betrekking tot de voortgang van het leren.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord