Gratis cursus Khan Academy over blended learning

Het Clayton Christensen Institute for Disruptive Innovation en The Silicon Schools Fund bieden sinds kort samen met en via de Khan Academy een gratis online cursus aan over blended learning.

Blended...
Foto: Kelly Sue

De initiatiefnemers constateren namelijk dat er bij de implementatie van blended learning vaak van alles mis gaat. Bovendien zijn de initiatiefnemers lang niet altijd te spreken over de kwaliteit van blended learning. Volgens hen kenmerkt kwalitatief goede blended learning zich namelijk door:

  • Gepersonaliseerd leren (afgestemd op individuele leervragen en leervoorkeuren zoals het in eigen tijd en tempo kunnen leren).
  • De lerende mag pas naar een volgend onderdeel gaan als hij heeft laten zien het vorige niveau te beheersen.
  • Het hebben van hoge verwachtingen van prestaties van lerenden.
  • Een hoge mate van eigenaarschap van de lerende.

De blended cursus bestaat vooral uit een groot aantal goed gemaakte video’s waarbij onder meer door de bril van drie succesvolle scholen naar de implementatie van blended learning wordt gekeken. De video’s bestaan uit duo-presentaties en interviews. De video’s richten zich voornamelijk op docenten en lerenden. Verder is er ook een chaotische optie voor community vragen. De cursus bestaat dus eigenlijk vooral uit content.

Ik heb twee video’s bekeken. Daarbij valt onder meer op dat ik een bredere definitie van blended learning gebruik. De initiatiefnemers stellen ook ongenuanceerd dat alle maatschappelijke sectoren veranderen als gevolg van technologische ontwikkelingen, maar dat het onderwijs in 100 jaar niet veranderd is.

Toch ben ik benieuwd naar de rest.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. De rest is ook interessant 🙂 Het blijft alleen wel bij veel informatie geven en hoewel deze inspirerend is, vind ik het hierdoor geen “course”. Je oefent de opgedane kennis niet in.

  2. Als het kunnen oefenen met kennis een criterium is voor een ‘cursus’ dan is dit geen idd cursus. Veel cursussen zijn dan vermoedelijk geen ‘cursus’. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord