Groei e-learning

Staan we aan de vooravond van een sterke groei van e-learning?

In een artikel over Eduventures (een Amerikaanse marktanalist) lees ik:
"the fully online distance-learning market grew more than 50% in 2002 to reach $3.7 billion and will maintain growth rates in excess of 30% for a number of years to come. "
Op http://www.e-learning.nl lees ik dat het Nederlandse NIDAP ten aanzien van bedrijfsopleidingen en trainingen constateert:
"Voor de meeste leervormen is het gebruik redelijk stabiel gebleven in 2003. Alleen voor e-learning zien we een stijging: in 2003 gebruikt inmiddels een op de vijf bedrijven met 100 of meer werknemers deze leervorm. De schriftelijke leermethode is de enige waarbij we een lichte daling waarnemen."
Ten opzichte van 2002 is het gebruik van e-learning gegroeid van 17 naar 20%.
Deze groei van 3% staat in schril contrast tot de groei van 50% die in de Verenigde Staten wordt gesignaleerd (er van uitgaande dat de cijfers correct zijn).
Zelfs als je rekening houdt met de verschillende criteria die de onderzoekers hanteren (omzet vs gebruik leervormen), is dit verschil erg opvallend.

Staan we dus aan de vooravond van een sterke groei van e-learning?
Ik vraag het me af. En ik vraag me ook af of we zitten te wachten op een explosieve groei die wéér een hype veroorzaakt. Liever gestaag ontwikkelen (kwantitatief en kwalitatief) dan groeistuipen krijgen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.