Hashgraph technologie in plaats van blockchain?

Blockchain technologie is één van de belangrijkste technologische innovaties van de laatste jaren. Deze technologie heeft echter belangrijke beperkingen die hashgraph technologie niet lijkt te hebben. Deze innovatie zou daarom wel eens de plek in kunnen nemen van blockchain technologie.

Blockchain technologie maakt dankzij een gedistribueerde database en cryptografie transacties tussen peers mogelijk zonder tussenkomst van een intermediair. Je hebt dus geen bank meer nodig om zaken te doen. Deze technologie heeft echter belangrijke beperkingen zoals het hoge energieverbruik en het trage karakter. Verder kan het proces van het toevoegen en verifiëren van transacties (‘mining’) worden gemanipuleerd (volgorde bepalen, vertragen, stoppen).

Volgen Justin Danneman heeft Hashgraph technologie deze tekortkomingen niet. Bovendien heeft deze technologie minder opslagruimte nodig, is deze technologie veiliger, 100% efficiënt en veel goedkoper. Ze maken gebruik van virtueel stemmen en van een Gossip about Gossip-protocol.

Als je op Youtube zoekt naar Hashgraph technologie dan kom je veel video’s tegen. Onder meer deze video (de tekst gaat verder onder de video).

Als het gaat om onderwijs en opleiden, wordt bij deze technologieën vooral gekeken (pdf) naar de relevantie voor certificering, voor het erkennen van certificaten en elders ontwikkelde bekwaamheden en naar de financiering van het onderwijs. Hiervoor is stabiele en betrouwbare technologie van groot belang.

Hashgraph technologie zou hiervoor weleens meer veelbelovend kunnen zijn dan blockchain technologie die volop in de belangstelling staat. Het zal echter nog wel een hele tijd duren voordat deze technologie op het gebied van leren, opleiden en onderwijs breed zal worden toegepast.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.