HBOdiscours over Massive Open Online Courses

Morgenmiddag organiseert de Vereniging van Hogescholen in Den Haag een bijeenkomst met als titel '#HBOdiscours: MOOC's: een hype of de toekomst?'. Ik ben één van de panelleden.

Wat is het verschil tussen MOOC's en e-learning / online education? Wat doen hogescholen en universiteiten op dit gebied? Wat is het doel en hoe ga je het organiseren? Docenten, studenten, bestuurders en beleidsmakers gaan erover in discussie. Aan het eind van het #HBOdiscours maken we de balans op; wie gaat het winnen, de enthousiasteling of de scepticus?

De bijeenkomst begint morgen 12 februari 2014 om 17 uur, en duurt een uur (daarna is een netwerkborrel). Plaats van handeling: Pulchri Studio in Den Haag. Thom de Graaff van de Vereniging van Hogescholen opent.

Andere panelleden zijn Sia Vogel (Hogeschool Rotterdam, actief op het terrein van scholing docenten), Wilco Dijkhuis (docent Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en betrokken bij e-learning) en Jorien Janssen (voorzitter LSVb). Sia en Wilco hebben onder meer deelgenomen aan mijn massive open online course over e-learning.

Via een online poll kun je vast reageren op een aantal stellingen (dus ook als je niet kunt komen). Die zijn vooral bedoeld om de discussie te prikkelen.

Ik ben geen scepticus, maar ben zeker ook geen enorme enthousiasteling. Dat zal blijken uit mijn diverse blogposts over MOOCs.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.