Hoe een app het onderwijs kan helpen innoveren

Kan een app helpen onderwijs te veranderen? Volgens Bryan Miller wel. Hij heeft een enthousiaste blogpost geschreven over het gebruik van de app Nearpod in het onderwijs. Volgens hem heeft deze app zelfs zijn school veranderd.

Via Nearpod kun je als docent presentaties met lerenden delen, en hen ook actief betrekken bij en laten participeren in die presentaties.

Our faculty use this in a number of different ways, from having students solve math problems, to reading teachers having students underline a text’s main ideas, to drawing the anatomy of plants.

Hij schrijft dat zijn school de iPad niet alleen wil gebruiken om mee te differentiëren, maar dat de docenten ook nog steeds groepsinstructies willen geven. Om deze sessies interactief te maken, gebruikte men eerst student responsesystemen.

Miller beschrijft hoe hij en zijn collega’s hebben meegedacht over de ontwikkeling van Nearpod als app voor de iPad, en hoe het Nearpod-team hen heeft geholpen met het testen van het netwerk van de school. Deze ontwikkelaars hebben ook het gebruik van de app gevolgd, wat heeft geleid tot aanpassingen.

Je kunt presentaties bijvoorbeeld verrijken met polls, quizzes en video’s. Maar je kunt lerenden presentaties laten markeren.

Op dit moment gebruiken volgens Miller 40000 docenten Nearpod. Onderstaande video geeft een impressie van het gebruik van Nearpod. Let vooral op de opmerking van een leerling over het vervangen van het hand opsteken door reageren via Nearpod.

Deze bijdrage laat zien dat je onderwijs kunt verrijken en vernieuwen, dankzij tablet’s. Het gaat me wat ver om te spreken van schoolverandering (transformatie). Uiteraard zijn er meer apps die toegevoegde waarde hebben voor leren.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Dit lijkt me een hele handige app. (Ik zag in de app store dat het zelfs gratis is.) Ik wil het graag uitproberen om te zien hoe het werkt in een (niet-)onderwijs situatie maar in kennismanagementtrajecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *