Hoe ziet de e-learningmarkt er uit? #oeb12

Ik heb net de gelegenheid genomen om de expositie van leveranciers te bezoeken. Wat valt mij daarbij op?

  • Veel bedrijven en organisaties profileren zich als brede dienstverleners op het gebied van e-learning.
  • Egypte heeft een grote stand. Verder zijn verschillende andere landen uit het Midden-Oosten en Afrika vertegenwoordigd met een stand (vooral overheden).
  • Er zijn bedrijven en organisaties die zich bezighouden met certificering/accreditatie/assessment/toetsing, leeromgevingen/leerplatforms (ook voor samenwerkend leren), consulting, content en contentmanagement, taaltraining, weblectures/video, open educational resources, simulaties/game-based learning, sociale media/sociale netwerken. De traditionele e-learningoplossingen (leeromgevingen/leerplatforms) domineren.
  • De markt is erg gefragmenteerd, en kent veel nichespelers.
  • Het oorspronkelijk Canadese bedrijf Desire2Learn is volgens mij voor het eerst aanwezig tijdens de Online Educa. In de VS zijn zij een grote concurrent van BlackBoard. Zij hebben ook ambities voor de markt in Europa, Midden-Oosten en Azië.
  • Van de traditionele leveranciers van elektronische leeromgevingen/leermanagement systemen ben ik alleen Pearson, BlackBoard, Moodle en Desire2Learn tegengekomen.
  • Pearson gaat zich steeds intensiever bezighouden met tal van services op gebied van e-learning. Ik heb afgesproken met Jeff Borden de online discussie aan te gaan over eigenaarschap van data.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.