Ik ben nu ook VKA Associate

Nee, ik ben niet weer in loondienst gegaan. Maar ik heb gisteren wel een associate-overeenkomst getekend met Verdonck, Klooster & Associates B.V. (VKA). Wat houdt dat in?

Ondertekening associate-overeenkomst
Foto: Marc Gill’ard

VKA is een strategisch ICT adviesbureau (gevestigd in Zoetermeer). Met een Associate-overeenkomst regelt VKA de samenwerking met mensen die werkzaam als zelfstandig ondernemer. Deze samenwerking heeft te maken met het verwerven en uitvoeren van opdrachten, het uitwisselen van kennis en met het elkaar introduceren bij de eigen relaties.

Dat betekent dat VKA mij kan inhuren bij de uitvoering van opdrachten die zij verwerven, en ik hen zal introduceren bij mijn opdrachtgevers als deze expertise nodig hebben waar VKA over beschikt (bijvoorbeeld op het gebied van IT strategie & architectuur, privacy en cybersecurity).

VKA werkt voor organisaties waar ik als zzp’er niet snel binnen zal komen omdat men met mantelcontracten werkt (zoals ministeries). Verder zijn sommige organisaties huiverig om zzp-ers in verband met de Wet DBA in dienst te nemen (al heb ik daar persoonlijk nog weinig last van gehad, wel extra administratieve rompslomp). Mijn expertise en netwerk zijn bovendien aanvullend op de expertise van de VKA-medewerkers.

Verder kan ik ook gebruik maken van faciliteiten van VKA (zoals ruimtes voor vergaderingen) en word ik uitgenodigd voor sessies waar kennis gedeeld wordt.

In zo’n overeenkomst maak je dan afspraken over zaken als aansprakelijkheid, vergoedingen en relatiebeding.

De laatste jaren bij de Open Universiteit heb ik in het kader van het yOUlearn-project samengewerkt met Arjan van Venrooij. Na afloop van het yOUlearn-project vroeg Arjan mij of ik interesse had om VKA Associate te worden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Ik ben zeer verheugd dat je associate bij VKA bent geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.