Impressie sponsorloop Serious Request #DeLifeline #3FM #SR19 en dankwoord

Gisteren heb ik deelgenomen aan de etappe Nijmegen-Arnhem van sponsorloop 3FM Serious Request: The Lifeline. 3FM zamelt geld in voor een goed doel van het Rode Kruis. Dat doen ze met The Lifeline, een wandeltocht van 500 kilometer (van Goes naar Groningen). Het doel is dit jaar: slachtoffers van mensenhandel. In deze blogpost een korte impressie, de bekendmaking van het eindbedrag van mijn actie en een dankwoord voor degenen die dit bedrag bij elkaar hebben gebracht.

We moesten ons gisterochtend rond 7 uur melden bij Plein 44, het startpunt van de tocht vanuit Nijmegen. Daar kregen we een rood hesje, plus een Rode Kruis-lampje. Het wachten was op de nachtploeg. Nadat het stokje was overgedragen aan Frank en Eva (de DJ’s waar wij mee liepen), gingen we naar de Bloemerstraat. Voor we goed en wel weg waren -de uitzending bepaalt dat- was het ongeveer 8.15 uur.

Ik schat dat er zo’n 1oo personen meededen aan de tocht van ongeveer 22 kilometer. Deze groep werd niet alleen aangevuld met twee DJ’s, mensen van de productie, cameramensen en  technici, maar ook met verkeersregelaars en medewerkers ‘crowd management’.

Via de Bloemerstraat en Smetiusstraat liepen we naar de Snelbinder. Dat is de fietsbrug die jaren geleden aan de spoorbrug is bevestigd. Via deze fietsbrug liepen we naar Lent en daarna tot mijn verbazing weer terug naar Nijmegen. We gingen namelijk via de dijk langs de Waal -langs het indrukwekkende rivierenpark bij Lent- naar Oosterhout.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We hebben een rondje gelopen #3fm #seriousrequest

Een bericht gedeeld door Wilfred Rubens (@wrubens1964) op

Vanuit Oosterhout gingen we naar Elst. Daar ontvingen Frank en Eva bij de ijsbaan van Elst een cheque. Vervolgens liepen we naar Arnhem-Zuid (langs het Ohra-kantoor), Elden en over de Nelson Mandela-brug naar de Korenmarkt in Arnhem.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Arnhem Centrum in zicht. Soort van. #3fm #seriousrequest

Een bericht gedeeld door Wilfred Rubens (@wrubens1964) op

Daar was het behoorlijk druk. Het estafettestokje werd overgedragen en de hesjes ingeleverd. Ik ben toen naar het station gelopen en naar huis gegaan.

Tijdens de tocht was het goed weer. We hebben een enkel spatje regen gevoeld, maar dat mocht geen naam hebben. Verder waaide het wel wat, en was het fris maar niet koud. De sfeer was goed. Je kletste links en rechts wat. Ik heb bijvoorbeeld een tijd lopen kletsen met Marijn van muziekduo Haevn. Hij werd tijdens de tocht geïnterviewd en liep ook een stuk mee. Een hele aardige gast.

Ik had al geen jaren meer 22 kilometer gelopen. Toen we echter nog de Nijmeegse Vierdaagse liepen begonnen we meestal te oefenen met 20 kilometer. Ik zag er dus niet tegenop. En inderdaad: het was prima te doen. Ik had mijn blaargevoelige voeten preventief met leukoplast afgeplakt, en ik had de sportsokken binnenste buiten aan (geen last van naden). Bovendien heb ik goede wandelschoenen. Dat heeft goed geholpen. Ik voel nu -de ochtend erna- wel mijn linker achillespees en mijn rechterheup. Dat had ik gistermiddag niet verwacht. Het meest zware vond ik het trage tempo (ongeveer 4 km per uur). Via Instagram vind je meer foto’s.

Eindbedrag actie

Via https://kominactie.npo3fm.nl/actie/3fm-serious-request-via-wilfred kon je mij steunen. Ik had aangegeven het streefbedrag van € 500 te zullen verdubbelen of -bij overschrijding van het streefbedrag- er € 500 bij te zullen leggen. In totaal -dus inclusief mijn bijdrage- heeft mijn actie € 1050 opgebracht voor het Rode Kruis. Mijn actie is nu afgesloten, maar je kunt nog steeds rechtstreeks bij Serious Request doneren.

Dank!

Ik wil graag iedereen bedanken die op welke manier dan ook hebben gereageerd. Maar met name natuurlijk degenen die deze actie financieel hebben gesponsord:

sponsoren

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: ,
Top

%d bloggers liken dit: