Impressie week Ibiza

Vanaf 26 april 2019 hebben we een week vakantie gevierd op Ibiza. In deze blogpost vind je een impressie en foto’s.

Ibiza stad bij zonsopkomstWe verbleven in Hotel Garbi op ongeveer 3,5 km van Ibiza-stad (Platja d’n Bossa, een strand met daarachter veel betonblokken -hotels, appartementen- uit de jaren zestig/zeventig). Een prima hotel met goede faciliteiten (o.a. om te sporten). Ze hebben ook een leuke strandbar waar je prima kunt lunchen. We hadden een kamer met een fantastisch uitzicht op de zee en Ibiza-stad. Het hotel ligt vlak bij de luchthaven. Dat is ook te merken. Maar goed. Daar werk je als toerist ook zelf aan mee.

Het weer was zonnig of half bewolkt. Met maximumtemperaturen tussen de 18 en 20 graden. Lekker weer om wat te doen, maar geen strandweer. Al lagen toch verschillende mensen op het strand.

Wat hebben we zo al gedaan

 • Met behulp van Time to Momo Ibiza een stadswandeling gemaakt door de mooie stad. Ibiza heeft een oud gedeelte dat binnen de stadsmuur ligt, op een heuvel. Maar ook het deel buiten de muren tot aan de haven kent leuke pleinen en grappige straatjes. In de zomer zal het hier heel druk zijn. Nu viel dat erg mee. Je vindt in de stad leuke winkeltjes, ijssalons en veel restaurantjes. We hebben hier ook los van de stadswandeling geflaneerd.
 • Naar de hippiemarkt van San Joan geweest. Deze hippiemarkt is niet heel omvangrijk, en San Joan stelt verder niet veel voor. Je hebt op de markt aparte kraampjes met bijvoorbeeld sieraden en kleding. Na het bezoek aan deze markt zijn we nog doorgereden naar de kust in het noorden. Je vindt hier mooie baaien.
 • We zijn naar Santa Eulària des Riu geweest met op de heuvel het oude gedeelte Puig de Missa. We hebben de wandeling uit het boekje Time to Momo Ibiza gemaakt. Gezellig plaatsje met een leuke promenade langs de zee. Heeft ook leuke winkels en restaurants. Een bezoek waard.
 • Hippy MarketDe grote hippiemarkt van Punta Arabi. Mooi gelegen. Je komt er heel veel Nederlanders tegen.
 • Via Es Cubells (mooi zeezicht en een korte wandeling richting de kust) en Cala d’Hort (met een indrukwekkend uitzicht op de rots Es Vedrà) zijn we naar Sant Antoni de Portmany gereden. Deze op één na grootste plaats heeft een jachthaven en een oud kerkje, maar stelt verder niet veel voor. De route er naar toe en de tussenstops maakten de korte autorit de moeite waard.

Restaurants

 • The Beach by Ushuaïa Ibiza. Aan het strand heerlijke pasta eten.
 • Locals Only. Prima tapasrestaurant aan het Plaça del Parc.
 • Il Pavone. Ligt in een smal straatje, vlak bij de haven. Italiaans. Erg goed.
 • La Dispensa. Heel leuk restaurant, prima keuken op een top locatie (Dalt Vila, de oude stad). Merk je dus ook aan de prijs. Toch hebben we hier twee keer gegeten. Vanwege de locatie en het heerlijke eten. En ter afsluiting van een geslaagde week.
 • Tapas gegeten bij La Bodega aan de voet van de oude stad.
 • La Oliva. Ligt naast La Dispensa in Dalt Vila. Originele gerechten. Smaakvol. Niet heel goedkoop.

Handige websites

Puig de MissaIbiza is een erg mooi eiland. Niet te groot. De sfeer is er erg ontspannen. Ibiza-stad is ronduit prachtig. We hadden een auto gehuurd, en dat is ook aan te raden. De afstanden tussen de plaatsen zijn niet heel lang, maar te lang om te lopen. Bussen rijden er niet heel frequent. Het eiland is niet op fietsers ingesteld (fietsen aan de rand van een autoweg).

De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland, waarbij toplocaties best duur zijn (een tientje voor een klein flesje Cava of zes euro voor een groot glas bier zijn niet ongebruikelijk).

In deze periode is het er redelijk rustig. Een aantal gelegenheden opende vanaf 1 mei de deuren. Het vakantieseizoen gaat hier nu echt pas van start. Ik weet niet of ik hier hartje zomer zou willen zijn.

Nee. We zijn niet naar de Pascha, Ushuaïa of andere club geweest.

Op Flickr vind je een aantal foto’s.

Ibiza 2019

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord