Klanten weinig trouw aan leermanagementsysteem

Afnemers van leermanagementsystemen (LMS) blijven de gekozen applicatie relatief weinig trouw. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Bersin & Associates (prijs: 695 dollar).  Bijna een kwart van de respondenten overweegt afscheid te nemen van het geïmplementeerde LMS. 

Het onderzoek biedt ook inzicht in de kosten voor licenties en onderhoud. Twintig procent van de reagerende bedrijven denkt komend jaar meer dan 400 duizend dollar hier aan te gaan besteden, 25% geeft aan tussen de 100 duizend en 400 duizend dollar voor het LMS kwijt te zijn terwijl bijna 40% minder dan een ton in dollars hier aan denkt uit te geven. Helaas vermeldt het persbericht geen verband met de omvang van het aantal licenties. Ook is onduidelijk hoeveel de overige respondenten denken te gaan betalen voor hun LMS.

In het persbericht valt ook op dat klanten die hun LMS hosten niet meer tevreden zijn dan klanten die beschikken over een eigen installatie. Verleden jaar was dat wel het geval.

Het nieuwsbericht staat nog niet online. Maar zal ongetwijfeld over een tijdje te vinden zijn in het archief van Bersin & Associates.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *