Leren in een community of netwerk

Ik ben bezig met een presentatie over kennis delen met behulp van ICT. Bij de voorbereiding daarvan realiseerde ik me dat je een onderscheid kunt maken tussen leren in een community (waar Etienne Wenger cs op focussen) en leren in netwerken. De oorspronkelijke ‘groupware’ applicaties richten zich m.i. vooral op leren in communities, social software maakt volgens mij ook leren in netwerken mogelijk. Voor de helderheid heb ik de verschillen tussen  een community en een netwerk voor leerdoeleinden op een rij gezet.

Communitynetwerk

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Dus het reageren op een blogpost is dan een vorm van netwerk. Ik denk dat deze manier zeker een manier van leren is. Ik leer heelveel van de blogs die ik lees, maar zeker ook van de reacties die ik krijg van mensen op mijn posts. Dat maakt bloggen ook juist leuk.

  2. Verschil tussen community en netwerk

    Via Polle kwam ik op een artikel van Wilfred Rubens over netwerken en community. Hij realiseerde zich dat je een verschil kunt maken tussen een community en een netwerk. Dit is zijn opsomming om dat verschil aan te tonen:
    Community
    Netwerk
    Regelmat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *