Maak in 12 weken van je idee een product met Product School van Fast Moving Targets

Wil je een online community bouwen, een eigen online marktplaats ontwikkelen of een podcast maken? Dan moet je vast over technische kennis beschikken. Niet dus. Ook zonder technische expertise kun je in korte tijd ideeën omzetten in producten. Korte online cursussen van Product School willen daarbij helpen.

Product School is een initiatief van Fast Moving Targets. Ik draag de mensen van Fast Moving Targets een warm hart toe. Ik haal inspiratie uit hun nieuwsbrief, ik ben ooit samen met Erwin Blom geïnterviewd en ik heb ooit op mogen treden in hun online programma Top Names. Over Product School schrijft Erwin Blom vanochtend in zijn nieuwsbrief dat steeds meer techniek beschikbaar komt die je zonder technische kennis kunt gebruiken:

Dat betekent dat het weer over de kwaliteit van het idee, de uitvoering, het concept kan gaan. We zijn weer in een tijd waar techniek je helpt producten te maken, helpt je verhalen te vertellen, helpt je spullen te verkopen, helpt je te innoveren met je bedrijf of organisatie. En dat op een eenvoudige manier. Daar gaan we je bij helpen. Dat is wat we willen: al die creativiteit die er is, al die ideeën die er zijn, handen en voeten geven.

Op dit moment zijn drie online cursussen tegen betaling van € 120 ex BTW beschikbaar, plus één gratis cursus In 12 dagen 12 producten. De drie betaalde cursussen gaan over:

  • In 12 weken van idee naar product gaan.
  • In 12 weken een podcast leren maken
  • In 12 weken een community leren bouwen

Ik heb me voor deze gratis cursus ingeschreven. Deze cursus bestaat uit 12 beknopte onderdelen. Elke dag wordt een hoofdstuk vrij gegeven. Dat heeft voordelen (focus, ook bij communicatie), en nadelen (volwassen lerenden willen zelf bepalen wat zij wanneer willen bestuderen). Mogelijk is dit ook een pragmatische keuze omdat nog niet alle inhoud gereed is (ik spreek als cursusontwikkelaar uit eigen ervaring).

De inhoud bestaat uit een korte inleiding, een onderdeel over tools (maar geen uitleg hoe je de tools kunt gebruiken wat ik wel had verwacht), tips en een video over de tool. Via de chat kun je vragen stellen aan Fast Moving Targets.

Ik lees op hun website weinig over het didactisch concept van de cursussen. Deze zijn uiteraard gericht op het maken van een product, waarbij men ook gebruik maakt van cases. Dat is positief.

Verder wil men onderlinge communicatie bevorderen zodat deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen. Ik ben heel benieuwd hoe dit werkt aangezien je tijd- en plaatsonafhankelijk (en in eigen tempo) leert. Iedereen start de twaalf weken immers op een verschillend moment. Ook ben ik nieuwsgierig naar de rol van een moderator hierbij.

Ik kijk eveneens uit naar de rest van hun instructiematerialen. Ik verwacht bijvoorbeeld toegespitste Nederlandstalige uitleg over de tools die worden gebruikt. Tenslotte vraag ik me af of binnen de cursus gewerkt wordt met mijlpalen/tussenproducten. Bij een cursus van twaalf weken is dat best belangrijk. Ik ga me waarschijnlijk voor een cursus inschrijven. Volg ook de blog om op de hoogte te blijven (ook met een handige toolkit).

Fast Moving Targets sluit volgens mij aan bij de ontwikkeling die Maker Education heet. Je werkt hiermee ook aan creatieve vaardigheden. Ik geloof best dat hier behoefte aan is. Er zijn waarschijnlijk best wel wat mensen die ideeën om willen zetten in producten, maar niet weten waar te beginnen. Ik weet trouwens niet zeker of deze mensen € 120 ex BTW over hebben om de eerste stap te zetten.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.