MOOC “Data-Driven Learning” voor L&D-professionals

Binnenkort gaat de massive open online course (MOOC) “Data-Driven Learning” van start, georganiseerd door Next Learning Valley. Deze online cursus is ontworpen voor professionals op het gebied van leren en ontwikkelen (L&D). Deze kosteloze, Engelstalige MOOC gaat van start op 1 mei 2024 en duurt vier weken.

Hier is een afbeelding die het concept van 'data-driven learning' weergeeft.
DALL-E: Hier is een afbeelding die het concept van ‘data-driven learning’ weergeeft.

Deze MOOC richt zich op L&D-professionals, managers en iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van data om strategische beslissingen te nemen binnen hun organisaties. De online cursus is bedoeld om deelnemers te ondersteunen in het baseren van hun beslissingen op concrete gegevens in plaats van op intuïtie of meningen.

Gedurende de vier weken zal de cursus de volgende onderwerpen behandelen:

1. Inleiding tot data-gedreven leren: De fundamenten van data-gedreven leren, de relevantie van learning analytics, en het aantonen van de waarde van L&D-investeringen in relatie tot bredere organisatiedoelstellingen.

2. Identificeren van mogelijkheden: Het herkennen van kansen voor een data-gedreven aanpak binnen de eigen organisatie en het uitstippelen van de juiste strategieën hiervoor.

3. Data-gedreven besluitvorming: Centraal staat hoe data-ondersteunde L&D-investeringen kunnen worden afgestemd op bedrijfsdoelstellingen en KPI’s.

4. Toekomst van data-gedreven leren: Een blik op de toekomst van data en data-gedreven leren, met een focus op AI en analytics.

De MOOC wordt begeleid door Aksel de Leeuw en Max Mertens van Next Learning Valley en is volledig online te volgen. Dit betekent dat deelnemers de vrijheid hebben om te leren op momenten die hen het beste uitkomen. Elke week wordt een nieuw onderdeel geopend, waarbij de cursus doorloopt tot 29 mei.

Meer informatie en inschrijven?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *