Nieuwe editie Avans Plus postbachelor opleiding e-learning start op 12 maart 2020

De vierde uitvoering van de Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning gaat weer van start op donderdag 12 maart 2020! Ik verzorg als gastdocent drie onderdelen binnen deze cursus. De vorige 2 uitvoeringen waren helemaal volgeboekt dus wees er op tijd bij. Je kunt je hier nog voor inschrijven.

avansplusDeze uitgebreide opleiding wordt al bijna 20 jaar verzorgd. Eerst bij Fontys en nu voor de vierde keer bij Avans Plus in ‘s-Hertogenbosch. Deze keer met een extra inhoudelijke avond over virtual en augmented reality en een avond over Learning Analytics/LRS/xAPI. Marcel de Leeuwe is hoofddocent. Ik verzorg interactieve gastcolleges over trends en ontwikkelingen, en over de implementatie van e-learning. Verder verzorg ik een webinar over activerende didactiek. Andere en gastlessen worden verzorgd door:

 • Alex van der Linden (Consultant L&D Innovation bij KLM)
 • Cherida Louz (onafhankelijk e-Learning specialist & operatieassistent cardiochirurgie)
 • Fons van den Berg (Creative professional bij See Genius en Apple)
 • François Walgering en Max Mertens (directeur Next Learning Valley & data scientist)
 • Jeroen Krouwels (Commercieel directeur en mede-eigenaar Hihaho.com)
 • Edwin Bleumink (VR/AR specialist bij o.a. Learning Linkers)

Deelnemers zijn werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc. Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

Het is een gevarieerd blended leertraject. Gedurende de contactavonden worden door de hoofddocent en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en deelnemers maken middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven.

Een belangrijk manier om de transfer naar de eigen werkplek te optimaliseren zit in vier opdrachten. Met deze opdrachten verwerken deelnemers het geleerde en passen direct nieuwe inzichten toe. De invulling van de opdrachten wordt ingegeven door de eigen werkpraktijk.

De opleiding e-Learning bestaat uit:

 • 13 lesavonden (3 uren)
 • 7 webinars (1,5 uur)
 • 2 trainingsdagen (6 uren)
 • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
 • afsluitende avond met eindpresentaties

De precieze data met onderwerpen en docenten vind je op de website.

De opleiding start op 12 maart 2020 en wordt afgesloten op 25 maart 2021.

Bij goed resultaat (opdrachten) verdien je een Avans Plus diploma.

De leslocatie is bij de Avans Hogescholen in ’s-Hertogenbosch: Onderwijsboulevard 215, 5223 DE ‘s-Hertogenbosch (< 5 minuten lopen vanaf het NS station en gratis parkeren bij de school). Elke avond wordt gestart met lekkere broodjes en een soep.

Meer informatie is te vinden op de website. Inschrijven kan ook via deze website.

Als je de eigen situatie of leervragen wil afstemmen met hoofddocent Marcel de Leeuwe dan kan dit. Stuur een e-mail, dan maakt Marcel een (telefonische) afspraak met je. En als je iemand weet die wil deelnemen dan is delen erg fijn!

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord