Online masterclass “Eigentijds toetsen” #OU_OW

Wat zijn recente ontwikkelingen die de kwaliteit van toetsing kunnen verhogen? Deze vraag staat centraal tijdens de online masterclass ‘Eigentijds toetsen’ die dr. Desiree Joosten-ten Brinke (Welten-instituut, Open Universiteit) van 7 tot 14 oktober 2015 verzorgt.

Online masterclass Tijdens deze gratis online masterclass komen de volgende subvragen aan bod:

  • Wanneer kunnen we spreken van kwaliteit van toetsing en wat is daar ‘eigentijds’ aan?
  • Wat zijn actuele ontwikkelingen, bv. met betrekking tot digitalisering of het geven van feedback, die bijdragen aan de kwaliteit van toetsing?
  • Op welke manier kunnen we de kwaliteit van toetsing verhogen?

Daarbij wordt niet uitsluitend naar de kwaliteit van een afzonderlijke toets, gekeken, maar naar kwaliteit van toetsing vanuit een breed onderwijskundig perspectief.

In de masterclass gaat Desiree Joosten-ten Brinke samen met de deelnemers na waarom we toetsen en of we met toetsing de gewenste effecten bereiken. Verder verdiepen deelnemers zich in de verschillende betrokkenen bij toetsing, zoals het management, de examencommissie of de leerlingen/studenten, en is er aandacht voor praktische en theoretisch onderbouwde methoden en instrumenten voor de realisatie van kwaliteit van toetsing.

In deze masterclass kun je je kennis uitbreiden over:

  • het realiseren van kwaliteit van toetsing,
  • het studentenperspectief op kwaliteit van toetsing,
  • de effecten die toetsing op het leren kunnen hebben.

Op vrijdag 9 oktober vindt van 15-16 uur een live sessie met Desiree plaats (interview en discussie). Op dinsdagavond 13 oktober verzorgen de onderzoekers Karin Gerritsen-van Leeuwenkamp en Jorik Arts online papersessies over actuele onderzoeken rond toetsing.

Om deel te kunnen nemen, moet je beschikken over een account bij OpenU en moet je je inschrijven.

Meer informatie?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Het lijkt me een hele mooie training waar ik me graag voor in wil schrijven. Kan het zijn dat je geen account meer kan aanmaken? Als ik op de link ‘gratis account’ klik, geeft de link aan “deze webpagina is niet meer beschikbaar”. Graag lees ik uw reactie via mail of en zo ja wat het probleem is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.