OpenU masterclass “Hoe maak je een eenvoudige serious game?”

Van 27 februari t/m 6 maart 2013 wordt de OpenU masterclass “Hoe maak je een eenvoudige serious game?” gegeven. Deze online masterclass wordt verzorgd door Dr. Peter van Rosmalen, onderzoeker bij de Open Universiteit, met medewerking van zijn collega’s Dr. Rob Nadolski en Drs. John van der Baaren.

Met de komst van sociale media zijn docenten en studenten niet langer alleen consumenten, maar kunnen ze ook op eenvoudige wijze actief bijdragen aan lesmateriaal. Paradoxaal genoeg gebeurt dit nog heel weinig bij games en worden games bijna uitsluiten ontwikkeld door professionals. Dit terwijl games juist bij uitstek bedoeld zijn om actief bij betrokken te zijn, om te beleven, te ontdekken, of in samen te werken of zelf te ontwikkelen. Zelf games ontwikkelen kan namelijk ook. Het doel van deze masterclass is te laten zien dat games niet per se het exclusieve domein van game professionals zijn. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is de balans tussen gaming en leren.

Voor wie?

De masterclass richt zich op docenten, opleiders, onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en op andere professionals die geïnteresseerd zijn in effectievere, efficiëntere of toegankelijkere vormen van onderwijs, leren of kennisdelen.

Deze online masterclass heeft een doorlooptijd van een week, en bestaat uit diverse leeractiviteiten zoals online discussies, opdrachten, het bestuderen van bronnen, een livesessie met een expert en live paperpresentaties. Alle activiteiten zijn online te volgen.

De masterclass start op woensdag 28 februari met een forumdiscusssie met Peter van Rosmalen. Op vrijdag 1 maart vindt van 15.00 tot 16.00 uur de live expert sessie plaats. Na afloop hiervan blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie. Op dinsdag 5 maart worden van 20.00 – 21.00 uur twee verdiepende presentaties verzorgd door Rob Nadolski en John van der Baaren.

De kosten voor deze masterclass bedragen 90,00 euro. Afnemers van een zogenaamd leertraject leveren hiervoor negen credits in. Je kunt ook alleen de live sessies volgen. Het volgen van live sessies is gratis (kijken, niet mee chatten). Hiervoor moet je je wel inschrijven. Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Woensdag 28 februari…. Eerste opdracht een game ontwikkelen die de juiste dag bij datum toont? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.