OpenU/SURF Academy Masterclass “Mobiel leren in de toekomst”

Van 22 januari tot 30 januari 2014 organiseren het Welten-instituut (Open Universiteit) en de SURFAcademy de gratis online masterclass “Mobiel leren in de toekomst”. Hoogleraar Marcus Specht zet samen met collega’s de belangrijkste ontwikkelingen rond mobiel leren op een rij, en verbindt deze vervolgens aan de organisatie en inrichting van het onderwijs in de nabije toekomst.

Mobiel leren in de toekomstWe passen in toenemende mate mobile devices toe in onze studie, ons werk en privé-leven. De vraag is al lang niet meer of we mobiele technologie in ons onderwijs moeten gebruiken, maar hoe. Nieuwe devices en apps worden in een hoog tempo geïntroduceerd. Daardoor lijkt het soms of de technologische ontwikkelingen nauwelijks bij te houden zijn.

In deze masterclass krijgt u daarom een overall beeld van de belangrijkste ontwikkelingen op dit terrein. Welke functies kunnen mobieltjes in het onderwijs vervullen, wat zijn bijbehorende voorbeelden van apps?

Vervolgens introduceren Specht en zijn collega’s het concept “Mobiel Ontdekkend Leren” (Mobile Inquiry Based Learning) als aanpak om onderwijskundige functies, apps, en mobile devices binnen een didactisch model te verbinden. Bij Mobiel Ontdekkend Leren worden de onderzoeksvraag en het project hoe deze te beantwoorden in de klas gedefinieerd; wordt buiten de klas gegevens verzameld; en wordt er vervolgens persoonlijk en binnen de groep gereflecteerd op de verzamelde gegevens en de daaraan te verbinden conclusie(s). Hierbij worden smartphones, de PC, en interactive whiteboards gebruikt binnen een ‘ecologie van digitale tools en services’.

Deze masterclass is onderdeel van het programma ‘Apps in onderwijs en onderzoek’ van SURFAcademy.

Deze gratis masterclass richt zich op docenten, opleiders, onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en op andere professionals die geïnteresseerd zijn in effectievere, efficiëntere of toegankelijkere vormen van onderwijs, leren of kennisdelen.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

De livesessie is op vrijdag 24 januari van 15-16 uur.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.