Overzicht leermanagement systemen

Craig Weiss monitort naar eigen zeggen meer dan 570 leermanagement systemen. Op basis hiervan stelt hij regelmatig een top 10 samen.

Ik aarzelde om aan zijn meest recente overzicht aandacht te besteden. Ik ben het namelijk eens met criticasters die aarzelingen hebben bij zijn wijze van presenteren. Niet dat ik iets tegen persoonlijke meningen heb. Het wordt alleen niet duidelijk op basis waarvan Weiss tot zijn oordelen komt.

décollage, émiettement - fragmentation / 1
Foto: Danzen

De meerwaarde bestaat uit één van de onderliggende documenten. Dat biedt een overzicht van de meer dan 570 leermanagement systemen en elektronische leeromgevingen van 552 aanbieders. Dit overzicht bevat overigens alleen producten die in de VS verschrijgbaar zijn. Nederlandse platforms zoals Netschool of Pulseweb ontbreken in het overzicht.

Dit overzicht illustreert het zeer versnipperde karakter van deze markt. Jaren geleden verwachtte ik dat een eind zou komen aan deze fragmentatie. Tot op heden is dat nog steeds niet gebeurd.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Tjonge, wat veel. Wel een mooi overzicht.

    Lijkt me een goed idee om de nederlandse aanbieders ook eens in kaart te brengen. Vanuit de zorg ken ik er ook nog een paar (Capp, Zo-leerplein, Edumanager, Infolearn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.